Fruittips

Zelf doen


Mensen zijn steeds meer bezig met hun gezondheid en letten daardoor steeds bewuster op hun voeding en daarmee samenhangend op de herkomst van hun voedsel. Enkele jaren geleden verbouwden alleen boeren of ouderen hun eigen voedsel, maar tegenwoordig is het helemaal hip om eigen fruit te kweken. Volg onze fruittips op voor optimaal plezier aan jouw fruitboom of -plant.

Dit geeft niet alleen voldoening, maar je weet zo ook precies wat met het fruit gebeurd is. Indien er op kleine schaal verbouwd wordt, is de kans groot dat ziektes worden voorkomen en kan het gebruik van pesticiden meestal vermeden worden. Door kunstmest te vervangen door biologische mest is het op betrekkelijk eenvoudige manier mogelijk om compleet biologisch fruit te telen.

Wie niet de beschikking heeft over een (grote) tuin kan toch op bijvoorbeeld een klein terras of balkon fruit kweken. Door het ontstaan van nieuwe soorten en vormen van fruitplanten en -bomen is het namelijk zelfs mogelijk om in een pot te kweken. Op het tuincentrum zult u verbaasd staan van de mogelijkheden.

Er zijn allerlei soorten fruitbomen en fruitplanten die geschikt zijn om te kweken in eigen tuin. Met deze informatie, tips en adviezen is het voor iedereen mogelijk om in een handomdraai een eigen fruittuin te creëren.