Hoe maak ik...

Vijgen-Bessentaart

Benodigdheden

4 vijgen
200 gram bramen
200 gram blauwe bessen
1 eetlepel citroensap
70 gram amandelpoeder
240 gram havervlokken
2 eetlepels maismeel
2 eetlepels ahornsiroop
3 eetlepels boter
citroenrasp

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op 180 graden.
2. Meng de amandelpoeder, het maismeel, zout en de havervlokken met elkaar.
3. Voeg de boter en 1 eetlepel ahornsiroop toe.
4. Maak hier een deegbal van.
5. Laat de deegbal 30 minuten rusten in de koelkast.
6. Meng de bramen met de rest van de ahornsiroop, citroensap en citroenrasp.
7. Verdeel de deegbal over de bakvorm en prik met een vork of satéprikker verschillende gaatjes in het deeg.
8. Bak de bodem 10 minuten in de oven.
9. Vul de bodem met 100 gram van de blauwe bessen en 100 gram van de bramen en bak nog 35 minuten.
10. Verdeel de rest van de blauwe bessen en bramen over de taart.
11. Werk af met de vijgen en strooi wat suiker naar smaak over het geheel.

Terug naar recepten