Hoe maak ik...

Sorbet van roodfruit

Benodigdheden

200 gram rode bessen
200 gram frambozen
200 gram aardbeien
75 gram suiker
25 ml citroensap
6 bladen gelatine
3 eetlepels poedersuiker
250 ml opklopslagroom
6 eetlepels honing

Bereidingswijze

1. Doe 550 gram fruit, de suiker en 100 ml water in een kleine pan of metalen bakje.
2. Neem een grotere pan waar deze in past en vul deze met (kokend) water.
3. Hang de kleine pan of bakje in de grote pan.
4. Warm het fruit op laag vuur 30 minuten op en voeg op citroensap toe.
5. Laat 4 gelatineblaadjes in koud water weken en knijp het uit.
6. Laat het fruitmengsel uitlekken en vang het vocht op.
7. Meng het vocht door de gelatine.
8. Verdeel het gehele mengsel over 4 glazen.
9. Laat 1 uur opstijven.
10. Neem het uitgelekte fruit en de poedersuiker en schep dit door elkaar.
11. Zet dit 2 uur in de vriezer.
12. Meng het mengsel eens in het halfuur.
13. Laat de rest van de gelatineblaadjes ook weken en knijp ze uit.
14. Verwarm de honing op laag vuur.
15. Meng de gelatine door de honing en roer tot het is opgelost.
16. Klop de slagroom op.
17. Schep de honing door de slagroom.
18. Neem het uitgelekte fruit uit de vriezer.
19. Verdeel dit over de opgestijfde fruitgelei.
20. Verdeel het honingmengsel hier overheen.

Terug naar recepten