Hoe maak ik...

Pruimentaart

Benodigdheden

500 g pruimen
150 g blauwe bessen
150 g zelfrijzend bakmeel
1 ei
80 g suiker
80 g boter
scheutje melk
2 zakjes vanillesuiker
2-3 el geschaafde amandelen

Bereidingswijze

1. Meng de suiker, de boter, het zelfrijzend bakmeel, het ei en een scheutje melk goed door elkaar tot een zandtaartdeeg.
2. Strooi een beetje bloem op het aanrecht en rol het deeg uit tot een grote ronde plak. Bekleed een ingevette spring- of vlaaivorm met het deeg.
3. Verwarm de oven voor op 180 °C.
4. Was, halveer en ontpit de pruimen, doe ze in een schaal en meng de gewassen blauwe bessen, vanillesuiker en de geschaafde amandelen er doorheen. Verdeel het fruit daarna over de taartbodem.
5. Zet de taart in het midden van de oven en bak de taart in ongeveer een half uur gaar.

Terug naar recepten