Hoe maak ik...

Nazomerbowl met bramen

Benodigdheden

300 gram bloemblaadjes van de roos
1 fles witte wijn
300 gram bramen
300 gram bosbessen
300 gram abrikozen
100 gram vlierbessen
1 fles champagne of sekt

Bereidingswijze

1. Doe de rozenblaadjes in een pot, schenk er de wijn over, sluit de pot en laat het geheel een paar uur trekken.
2. Was de bramen, bosbessen en vlierbessen voorzichtig en laat de vruchten uitlekken.
3. Ontpit de abrikozen en snijd ze in dunne reepjes.
4. Doe alle vruchten in een bowlschaal en roer ze voorzichtig door elkaar.
5. Zeef de rozenblaadjes uit de wijn en schenk de wijn over de vruchten.
6. Schenk ook de champagne of sekt erbij.
7. Strooi tenslotte wat rozenblaadjes over de bowl en serveer de fruitige nazomerdrank direct.

Terug naar recepten