Hoe maak ik...

Mango-Cheese cake

Benodigdheden

200 gram verkruimelde koekjes
120 gram gesmolten boter
700 gram magere kwark
8 bladen gelatine
5 eetlepels suiker
1 zakje vanillesuiker
280 ml opklopslagroom
300 ml mangosap

Bereidingswijze

1. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter.
2. Bedek een bakvorm met bakpapier.
3. Verdeel het mengsel over de bakvorm en druk goed aan.
4. Zet de bakvorm weg in de koelkast.
5. Week 6 bladen gelatine in koud water.
6. Neem de kwark, de suiker en de vanillesuiker.
7. Doe 100 ml mangosap in de pan en verwarm deze.
8. Knijp de gelatine goed uit en voeg deze bij de verwarmde mangosap. Laat de gelatine oplossen door goed te roeren.
9. Voeg meer van het sap toe tot er een bodempje sap over is en roer het kwarkmengsel.
10. Zet het koel weg.
11. Klop 200 ml slagroom stijf en roer hem door het kwarkmengsel.
12. Verdeel het mengsel nu in zijn geheel over de bodem en strijk het glad.
13. Zet het voor 4 uur in de koelkast.
14. Week 2 bladen gelatine in koud water.
15. Verwarm het overgebleven beetje mangosap en los de gelatine hier in op.
16. Laat het mengsel even afkoelen.
17. Giet het mengsel over de taart en zet weer koel weg.
18. Klop derest van de slagroom stijf en spuit het op de taart.

Terug naar recepten