Hoe maak ik...

Kersen kwarktaart

Benodigdheden

130 g Bastogne koeken
95 g biscuits
100 gram roomboter
500 g ontpitte kersen
50 ml cranberrysap
8 blaadjes gelatine
500 g volle kwark
50 ml slagroom
160 g poedersuiker

Bereidingswijze

1. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine (hoogste stand).
2. Laat de boter smelten in een pan en giet deze bij de koekkruimels. Goed mengen.
3. Stort het koekmengsel in een met bakpapier bekleedde springvorm. Druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast.
4. Laat de blaadjes gelatine 10 minuten weken in een schaal koud water.
5. Pureer in een keukenmachine de kersen.
6. Klop de slagroom stijf.
7. Verwarm het cranberrysap in een pannetje.
8. Haal de pan van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Roer tot de gelatine is opgelost.
9. Roer met een spatel de poedersuiker, de slagroom, het cranberrysap en de gepureerde kersen door de kwark.
10. Haal de springvorm uit de koelkast verdeel de kersenkwark over de bodem.
11. Laat de taart minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

Terug naar recepten