Hoe maak ik...

Hangop-Crumble

Benodigdheden

3 zakjes vanille suiker
kaneel
2 peren uit eigen tuin
2 appels uit eigen tuin
Citroensap
1 liter volle yoghurt
3 eetlepels rietsuiker
30 gram verkruimelde koek
30 gram bloem
30 gram boter
20 gram suiker
een grote kom
vergiet
theedoek
schaal
steelpan

Bereidingswijze

1. Zet het vergiet in de grote kom.
2. Leg de theedoek in het vergiet.
3. Giet de yoghurt in de theedoek.
4. Zet de schaal in de koelkast voor minimaal 6 uur.
5. Schep de yoghurt uit de theedoek.
6. Roer de vanillesuiker en een beetje kaneel naar smaak door de yoghurt.
7. Snijd het fruit in stukjes.
8. Doe ze samen met de citroensap, een beetje kaneel en de rietsuiker in een pan.
9. Laat het mengsel ongeveer 10 minuten staan op middelmatig vuur.
10. Verwarm de oven op 180 graden.
11. Meng de koekkruimels met de bloem, boter en rietsuiker.
12. Meng het kruimelmengsel met je vingertoppen.
13. Bak het kruimelmengsel 20 minuten in de oven.
14. Haal het kruimelmengsel uit de oven en strooi een laagje op de bodem van een glas.
15. Schep je eigen gemaakte hangop erover.
16. Schep een laagje fruit erover.
17. Bedek weer met het kruimelmengsel, hangop en fruit.
18. Herhaal tot het glas vol is.
19. Eindig met fruit.

Terug naar recepten