Hoe maak ik...
Fruittiramisu
Benodigdheden
175 gram verse frambozen
175 gram verse bramen
500 gram bevroren zomerfruit (dit kan je zelf invriezen)
125 gram fijne suiker
Een half pak lange vingers
4 eieren
500 gram mascarpone
1 vanillestokje
125 ml opklopslagroom
Ovenschaal
Steelpannetje
2 mengkommen
Vork
Garde
Bereidingswijze
1. Doe de suiker en het bevroren fruit bij elkaar in een steelpannetje en laat het 5 minuten doorkoken op middelhoog vuur.
2. Bedek de bodem van een ovenschaal met de lange vingers en verdeel het gekookte fruit gelijkmatig over de lange vingers. Laat het dan even afkoelen.
3. Splits de eieren.
4. Doe de dooiers met 50 gram suiker in een mengkom en klop ca. 5 minuten tot een lichtgele crème ontstaat.
5. Doe de mascarpone in de tweede kom en doe hier de merg van het vanillestokje bij.
6. Roer los met een vork.
7. Voeg het eiermengsel toe en meng dit voorzichtig met elkaar.
8. Klop de slagroom op met de rest van de suiker.
9. Meng de slagroom voorzichtig door de mascarpone.
10. Schep het gehele mengsel in de ovenschaal en dek het af.
11. Laat minimaal 2,5 uur opstijven in de koelkast.
12. Bedek met frambozen en bramen.