Hoe maak ik...

Fruitsiroop

Benodigdheden

500 gram rabarber
300 gram aardbeien
Citroenschil van een halve citroen
175 gram suiker
Sap van 1 citroen
200 ml water

Bereidingswijze

1. Was en snijd de aardbeien en rabarber.
2. Doe de aardbeien en de rabarber met de suiker, de schil en water in een stevige pan.
3. Breng het geheel aan de kook op laag vuur.
4. Laat het 15 tot 20 minuten koken.
5. Haal het mengsel van het vuur en roer het citroensap er door.
6. Laat het afkoelen.
7. Haal het mengsel door een zeef en vang de vloeistof op.
8. Druk nog het mengsel in de zeef aan om al de vloeistof op te vangen.
9. Schenk de siroop in een fles.
10. De siroop is nu klaar. Bewaar hem in de koelkast en bij consumptie verdun je hem in een glas met water.

Terug naar recepten