Hoe maak ik...

Bramenkaastaart

Benodigdheden

175 gram bloem
½ theelepel zout
75 gram boter
2 eetlepels water
100 gram goudse kaas jong belegen
2 eetlepels peterselie
200 gram bramen
2 eieren
10 dl melk
Zout
Peper naar smaak

Bereidingswijze

1. Zeef de bloem en het zout en doe de ingrediënten in een kom.
2. Snijd de boter er door en wrijf het mengsel tussen de vingers tot een kruimig geheel.
3. Voeg dan het water toe en kneed alles tot een soepel deeg.
4. Rol het deeg met een deegrol op een met bloem bestoven werkplank tot een dunne lap.
5. Bekleed hiermee de bodem en de zijkanten van een springvorm.
6. Rasp de kaas en strooi die in de taartbodem.
7. Hak de peterselie fijn, vermeng die met de bramen en doe ook dit mengsel in de taartbodem.
8. Klop de eieren met de melk en wat zout, peper en nootmuskaat los.
9. Schenk het mengsel in een taartbodem.
10. Bak de taart in ca. 30 minuten gaar in een op 200º C voorverwarmde oven.

Terug naar recepten