Hoe maak ik...

Bosvruchtentaart

Benodigdheden

150 gram suiker
4 eieren
8 gram vanillesuiker
125 gram boter (gesmolten)
1 theelepel bakpoeder
125 gram bloem
200 gram blauwe bessen
150 gram bramen
150 gram frambozen
150 gram aardbeien
Poedersuiker
Staafmixer
Bakvorm

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Was het fruit.
3. Splits de eieren.
4. Doe het eiwit in een kom en klop het met een mixer.
5. Als de eiwitten bijna stijf zijn voeg je de suiker geleidelijk toe.
6. Mix nu ook de vanillesuiker toe.
7. Mix één voor één de dooiers er door heen
8. Voeg de gesmolten boter toe en mix kort.
9. Doe de bloem en bakpoeder bij elkaar.
10. Doe het bloemmengsel bij het beslag.
11. Schep het beslag goed door. (gebruik iets meer bloem indien het mengsel nog te nat is)
12. Leg bakpapier op de bakvorm en vet hem in.
13. Giet nu het beslag in de vorm.
14. Schep een halve eetlepel bloem door het fruit.
15. Verdeel het fruit op het beslag. Het zakt vanzelf door het beslag.
16. Doe de taart 50 tot 60 minuten in de oven.
17. Als de taart is afgekoeld bestrooi je hem met poedersuiker.

Terug naar recepten