Hoe maak ik...

Bladerdeeg Fruittaart

Benodigdheden

1 eetlepel bloem
4 eetlepels suiker
10 plakken bladerdeeg
250 gram mascarpone
2 zakjes vanillesuiker
1 vanillestokje
150 gram frambozen
150 gram bramen
100 gram blauwe bessen
100 gram kruisbessen
1 losgeklopt ei

Bereidingswijze

1. Bestuif het aanrecht met bloem.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
3. Stapel alle plakjes op elkaar zonder het velletje plastic en rol uit tot een grote mooie vierkante lap.
4. Snijd ze netjes bij.
5. Druk met de achterkant van een mes een vierkante vorm, ongeveer 1,5 cm van de rand in het bladerdeeg. Druk niet helemaal door het deeg heen.
6. Leg bakpapier op de bakplaat en leg daar het bladerdeeg op.
7. Prik met een saté prikker of een vork gaatjes in het deeg.
8. Bestrijk het deeg met een losgeklopt ei.
9. Bestrooi het geheel met suiker.
10. Bak de bodem 25 tot 30 minuten in de oven.
11. Voeg het binnenste van het vanillestokje samen met de vanillesuiker door de mascarpone.
12. Smeer het mengsel over de bodem, houd de rand vrij.
13. Verdeel het fruit erover en bestrooi met poedersuiker naar smaak.

Terug naar recepten