Hoe maak ik...

Appelmuffins met kaneel

Benodigdheden

muffin bakblik
12 muffinvormpjes
375 g bloem
2 tl bakpoeder
130 g lichtbruine suiker
2 tl kaneel
2 eieren
250 ml melk
165 g boter
3 appels

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 210°C.
2. Zeef de bloem in een kom en meng er met een lepel de bakpoeder, suiker en kaneel doorheen. Maak in het midden een kuiltje.
3. Doe de eieren met de melk in een kom en klop ze los. Giet daarna in het kuiltje. Daarna goed mengen.
4. Smelt de boter in een pannetje. Voeg de boter toe aan het beslag en meng alles goed door elkaar.
5. Schil de appels, snij ze in kleine stukjes en roer ze door het beslag heen.
6. Doe de muffinvormpjes in het bakblik en vul de vormpjes voor driekwart met het beslag.
7. Zet de muffins 20 tot 25 minuten in de oven. Haal ze uit het bakblik en laat verder afkoelen op een rooster.

Terug naar recepten