Hoe maak ik...

Appelbeignets

Benodigdheden

2 appels (bijv. Jonagold)
2 eieren
320 gram bloem
2 eetlepels arachideolie
100 gram suiker
3 dl kriek
Poedersuiker

Bereidingswijze

1. Splits de eieren.
2. Klop de dooiers met de suiker er bij.
3. Schenk de olie en het bier erbij.
4. Zeef de bloem bij het beslag en een snufje zout.
5. Meng alles goed door elkaar tot een egaal beslag.
6. Klop de eiwitten en spatel door de rest van het beslag.
7. Verhit de frituurpan op 170 graden.
8. Schil de appels en ontdoe ze van het klokhuis met een appelboor.
9. Snijd ze in gelijke schijven van ongeveer 1 cm dik.
10. Leg de appelschijven één voor één in het beslag en frituur ze goudbruin.
11. Serveer met poedersuiker.

Terug naar recepten