Hoe maak ik...
Abrikozen likeur
Benodigdheden
400 gram witte kandijsuiker
1 kaneelstokje
1 kruidnagel
1 stukje foelie
1 liter oude jenever
1 sinaasappelschil
500 gram abrikozen
Inmaakpot (2 liter)
Afsluitbare flessen
Bereidingswijze
1. Was de abrikozen en halveer ze.
2. Sla de abrikozenpitten kapot met een hamer.
3. Leg de abrikozen om en om met de suiker in de pot.
4. Voeg het kaneelpijpje, het foelieblaadje, de pitten, de schil en de kruidnagel toe.
5. Schenk de oude jenever erbij.
6. Zorg dat de abrikozen 2 cm onder de vloeistof staan.
7. Sluit de pot goed af.
8. Schud de pot eens in de 14 dagen. Doe dit totdat de pot 8 tot 12 weken heeft gestaan.
9. Zeef de likeur door een doek en schenk het in flessen.
10. Sluit de flessen goed af.
11. Laat de likeur nog een maand of twee staan.
Terug naar recepten