Fruithof draagt BIJ!


De alarmbellen rinkelen: het gaat niet goed met de honingbij. De bijensterfte wereldwijd, maar ook in Nederland blijft zorgelijk. Bijen zijn als bestuivers onmisbaar voor ons ecosysteem. Minder bijen betekent minder biodiversiteit, minder groente en fruit, minder voedsel, minder leven. Het is dus heel belangrijk om dat te voorkomen en om te zorgen voor het behoud van de bij.

Natuurlijk dragen onze fruitbomen en -planten bij aan een goede leefomgeving voor bijen, maar andersom hebben wij de bijen ook heel hard nodig voor de bestuiving van onze planten. Zonder bijen hebben we geen appels, peren, pruimen, kersen, bessen, bramen en frambozen!

Adoptie bijenvolk

Om bij te dragen aan het behoud van de bijen heeft Fruithof een Bijenvolk geadopteerd in de bijentuin van Het Bijenhuis. Dit is een educatief centrum dat samen met de Universiteit van Wageningen onderzoek doet naar de factoren die belangrijk zijn voor de gezondheid van bijen. Ons bijenvolk bestaat uit maar liefst 50.000 harde werkers die zorgen voor bestuiving, vergroening en biodiversiteit.