Lady Late kruisbes

Kruisbes

Bewaren
Kruisbessen kun je het beste, enkele dagen, uitgespreid in de koelkast bewaren.

Schoonmaken
Was de kruisbessen vlak voor serveren en verwijder de kroontjes. De schil van de kruisbes kan je gewoon opeten, net zoals bij de druif.

Consumptie
Kruisbessen zijn zo uit de hand te eten. Sommige mensen zuigen de kruisbessen uit, vanwege de ietwat stuggere schil. Kruisbessen hebben geen pit.
Kruisbessen zijn bijzonder geschikt voor het maken van jam en compôte. Ook is de kruisbes lekker om toe te voegen aan de traditionele appeltaart.

Voedingswaarde
Kruisbessen zijn heel gezond. Ze bevatten namelijk veel goede voedingsstoffen zoals vitamine C, B1, B2, B3, B6, E, kalium, calcium, magnesium, ijzer, zink en fosfor. De vrucht zorgt voor versterking van de hartspier. Ook zijn de kruisbessen goed tegen ontstekingen en voor het imuunsysteem.

Andere soorten bekijken


Captivator

Ribes uva-crispa Captivator Doornloze kruisbes De…

Read More

Hinnonmäki Grön

Ribes uva-crispa Hinnonmäki Grön Gele kruisbes De…

Read More

Hinnonmäki Röd

Ribes uva-crispa Hinnonmäki Röd Rode kruisbes De…

Read More

Tatjana

Ribes uva-crispa Tatjana Doornloze kruisbes Een lekkere…

Read More

Fruitkwartet

Ribes/Rubus Fruitkwartet Rode bes – kruisbes – braam –…

Read More

Captivator
Captivator

Ribes uva-crispa Captivator Doornloze kruisbes…

Read More

Hinnonmäki Gron
Hinnonmäki Grön

Ribes uva-crispa Hinnonmäki Grön Gele kruisbes…

Read More

Hinnomaki Rod
Hinnonmäki Röd

Ribes uva-crispa Hinnonmäki Röd Rode kruisbes De…

Read More

Tatjana
Tatjana

Ribes uva-crispa Tatjana Doornloze kruisbes Een…

Read More

Fruitkwartet

Ribes/Rubus Fruitkwartet Rode bes – kruisbes –…

Read More

Quatro bes
Quatro bes

Ribes Quatro-bes Rode bes – Zwarte bes – Witte…

Read More

Terug naar assortiment