Sylvia Kersen

Kers

“HIER KERSEN ETEN” Een term die u in de kersentijd veel tegenkomt langs de weg. Maak maar eens een ritje door de Betuwe en u zal deze borden veelvuldig tegenkomen. Meestal staan ze aan de rand van een kersenboomgaard. De kersenboomgaard kenmerkt zich door de prachtige bloesem in mei waarna er een groot net over de kersenboom gespannen wordt om te voorkomen dat spreeuwen zich te goed doen aan dit heerlijke nazomerfruit. En dan, in juni, zijn de eerste kersen rood. De verkoop gaat door tot september maar de meeste kersen worden in juni en juli geplukt. De meeste mensen houden van die stevige, zoete en knapperige vleeskersen. Maar, er zijn ook zure kersen. Deze worden ook wel krieken genoemd. Ook de kleur van de diverse kersenrassen varieert nogal.

Snoei informatie
Kersen zijn echte groeiers, maar wilt u de boom klein houden, dan alle nieuw gegroeide scheuten terugsnoeien, zodanig dat er 4 of 5 bladeren blijven zitten. Dit blijven doen tot einde groeiseizoen.

Bewaren
Kersen bewaart u het beste in de groentelade van de koelkast. Liefst niet op elkaar gestouwd in een plastic zak maar uitgespreid op een bord of schoteltje. Zo voorkomt u kneuzingen en u voorkomt dat een rotte kers de andere kersen aansteekt. Maar, dit heerlijke fruit ligt ook bij u toch geen dagen in de koelkast?

Schoonmaken
Hoe maakt u kersen schoon? Dat is niet moeilijk. Spoel ze gewoon goed onder stromend water. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet en verwijder de steeltjes pas na het spoelen. Zo voorkomt u dat de kersen zich volzuigen met water en hun aroma verliezen.

Consumptie
Kersen worden meestal uit het vuistje gegeten. Verder kunt u kersen verwerken als jam en als sap. Ook als garnering bij ijs, gebak en desserts is de kers prima geschikt.

Voedingswaarde
Gezond zijn kersen ook! Ze bevatten veel koolhydraten, calcium en vitamine C.

Andere soorten bekijken


Burlat

Prunus avium Burlat Zoete kers De Burlat is een sappige…

Read More

Dubbele Meikers

Prunus avium Dubbele Meikers Zoet/zure kers De Dubbele…

Read More

Hedelfinger

Prunus avium Hedelfinger Zoete kers De Hedelfinger is een…

Read More

Kordia

Prunus avium Kordia Zoete kers De Kordia is een lekkere…

Read More

Lapins

Prunus avium Lapins Zoete kers De Lapins is een lekkere…

Read More

Burlat

Prunus avium Burlat Zoete kers De Burlat is een…

Read More

Dubbele meikers
Dubbele Meikers

Prunus avium Dubbele Meikers Zoet/zure kers De…

Read More

Burlat-Hedelfinger
Hedelfinger

Prunus avium Hedelfinger Zoete kers De…

Read More

Kordia
Kordia

Prunus avium Kordia Zoete kers De Kordia is een…

Read More

Lapins
Lapins

Prunus avium Lapins Zoete kers De Lapins is een…

Read More

Morel
Morel

Prunus avium Morel Zure kers De Morel is een…

Read More

Regina
Regina

Prunus avium Regina Zoete kers De Regina is een…

Read More

Stella
Stella

Prunus avium Stella Zoete kers De Stella is een…

Read More

Sunburst
Sunburst

Prunus avium Sunburst Zoete kers De Sunburst is…

Read More

Biggareau Napoleon
Biggareau Napoleon

Prunus avium Biggareau Napoleon Zoete kers De…

Read More

Donissens Gold

Prunus avium Donissens Gold Zoete gele kers De…

Read More

Dwergkers
Dwergkers

Prunus avium Dwergkers Dwergkers De Dwergkers…

Read More

Cherry Boop
Cherry Boop

Prunus avium Cherry Boop Dwergkers Cherry Boop…

Read More

Sylvia Kersen
Sylvia

Prunus avium Sylvia Zoete kers De Sylvia is een…

Read More

Duo-Kers

Prunus avium Duo-Kers Hedelfinger/Dubbele…

Read More

Van

Prunus avium Van Grote zoete kers De Van is een…

Read More

Terug naar assortiment