Gojibes

Gojibes

Lycium barbarum Gojibes

De Gojibes is een oranje bes met een sappige, zoete smaak. Gojibessen zijn een rijke bron van vitamines, mineralen, anti-oxidanten en andere belangrijke voedingsstoffen. De Gojibes biedt talloze gezondheidsvoordelen voor lichaam en geest. Gojibesplanten groeien in zon/half-schaduw, maar in de volle zon worden de beste resultaten verkregen. Met het diepe wortelgestel kan hij zeer goed tegen droogte. De Gojibes is winterhard.

Bestuiving
Zelfbestuivend.

Snoeien
Snoei de plant terug op het houten gedeelte van de struik.

Bemesting
Gojibesplanten groeien in bijna elk type grond, maar de beste bloei en fruitkwaliteit verkrijg je in een goed gedraineerde humusrijke bodem.

Bewaren
Gojibessen bewaar je het beste in de koelkast, uitgespreid op een bord.

Schoonmaken
De gojibessen kan je na het wassen gewoon opeten. Was ze pas vlak voor serveren. Verwijder de steeltjes pas na het wassen.

Consumptie
Gojibessen kan je zo uit het vuistje eten. Ook zijn ze gedroogd erg lekker. Van gojibessen maak je ook lekkere sap en thee.

Voedingswaarde
Gojibessen bevatten veel vitamine A en C en mineralen. Gojibessen bevatten bècaroteen, hierdoor zijn ze goed voor de gezondheid van je ogen. Ook kunnen gojibessen de vruchtbaarheid ondersteunen.

Terug naar assortiment

Informatie over dit soort


SoortGojibesRasGojibesStandplaatsZon/halfschaduwBloeitijdJuniPluktijdAugustus/OktoberSnoeitijdDecember/MaartHoogte0,8m