Black Satin

Black Satin

Rubus fruticosus Black Satin

Doornloze braam
Een krachtig groeiende, doornloze braam die veel vruchten aanmaakt. Staat bekend om het geven van grote vruchten, de vruchten smaken heerlijk zoet.

Bestuiving
Zelfbestuivend

Snoeien
Dikke takken in het voorjaar vastbinden, deze geven de mooiste vruchten. Alles wat dan nog teveel is, wegsnoeien. Na de oogst de takken waaraan de vruchten hebben gezeten volledig wegsnoeien.

Bemesting
Bramen houden van humusrijke, lichtzure grond en vragen dan ook een organische meststof.

Extra informatie over deze plant: De Black Satin is een krachtig groeiende doornloze braam met een zeer goede productie en een lange oogsttijd. De grote, ronde en mooi glanzende vruchten bevatten veel sap en smaken goed.

Dat de struiken geen stekels hebben heeft geen invloed op de smaak van de vrucht, wel zijn ze zonder stekels kindvriendelijker. De roze bloemen van deze braam zijn erg opvallend. De bestuiving van de bloemen gebeurt door bijen en hommels. Warm en droog weer is ideaal voor een goede vruchtzetting.

Bramen zijn eerst groen, daarna kleuren ze rood op het laatst nemen ze die mooie donkere paarszwarte kleur aan.

Ze zitten vol mineralen en zijn zoet van zichzelf.

Bramen zijn zelfbestuivend, waardoor je maar één plant nodig hebt om vruchten te krijgen. Toch is het leuk om meerdere bramen te planten, u kunt bv. ook kiezen voor verschillende soorten naast elkaar. De planten kunnen op 1,5 – 3 meter van elkaar geplant worden. De planten kunnen tegen schaduw, maar geven meer vruchten op een zonnige, beschutte plek.

Dikke takken moeten in het voorjaar vastgebonden worden; deze geven de mooiste vruchten. Alles wat dan nog teveel is wegsnoeien. Gebruik een muur of schutting om de takken met behulp van draden te geleiden. De draden kunnen ook tussen twee palen gespannen worden. De bramen geven vruchten op stengels die het vorige jaar gevormd zijn. Snoei regelmatig, dit kan zowel in het voor- als het najaar. Na de oogst de takken waaraan de vruchten hebben gezeten volledig wegsnoeien. Door regelmatige snoei voorkomt u ook uitbreiding van ziekten.

Terug naar assortiment

Informatie over dit soort


SoortBraamRasBlack SatinStandplaatsZon/halfschaduwBloeitijdMei/JuniPluktijdJuli/OktoberSnoeitijdDecember/MaartHoogte2m