3 meter framboos

Plant uw drie meter frambozenhaag!

Rubus idaeus

Framboos
De frambozen uit deze pot kun je naast elkaar planten zodat u een haag krijgt vol frambozen.
Kies voor een standplaats in de zon of halfschaduw. Een framboos kunt u het hele jaar door planten, het meest ideaal is van eind oktober tot april als het niet vriest.

Grondsoort
Een framboos doet het goed op humusrijke, licht zure luchtige grond. In kleigrond kan het goed zijn om brekerzand toe te voegen.

Hoe plant u uw framboos?
Frambozenplanten hebben de neiging om te woekeren via de wortels, het is daarom verstandig om het stuk grond waar de frambozen groeien af te schermen met worteldoek. Graaf een lange geul van ca. 40 cm diep, 30 cm breed en iets langer dan 3 meter. Leg hier het worteldoek in en gooi hier de uitgegraven grond op terug, in deze grond kunt u vervolgens uw frambozenplanten planten. Natuurlijk is het ook mogelijk om de frambozenplanten zonder worteldoek te planten, maak in dat geval de geul minder diep of graaf enkel plantgaten.
Sla aan de uiteinden van de geul aan beide kanten een paal en span hier draden tussen of zorg dat de geul langs een schutting of gaas/hekwerk loopt. Het is namelijk belangrijk dat u uw frambozen kunt opbinden. Bindt u uw frambozen niet op, dan groeit de frambozenplant alle kanten op.

3-Meter frambozen haag:
Plant de frambozenplanten 30 cm uit elkaar, voor een kortere haag kunt u ook kiezen om de planten 20-25 cm uit elkaar te zetten. Plant u meerdere rijen? Zorg dat de rijen ongeveer 150 cm uit elkaar staan.
Ook kunt u kiezen om de frambozen op verschillende plaatsen in de tuin te planten.

Hoeveel water geeft u uw framboos?
Een belangrijk deel van de verzorging van uw frambozenplant is het water geven. Frambozen, of eigenlijk fruitplanten in het algemeen, staan graag op een licht vochtige grond. Een framboos houdt niet van té natte voeten dus sla een waterbeurt over als de bodem nog enigszins vochtig voelt. Geef water als u merkt dat de bodem aan het opdrogen is. Bij warm en zonnig weer zal dit eerder zijn.

Hoe bemest u uw framboos?
Een ander belangrijk onderdeel is het bemesten van uw frambozenplant. Bemest bijvoorbeeld tweemaal per jaar met de meststoffen van Fruithof voor optimale vruchtdracht. Het strooien van kalk is niet nodig.

Terug naar assortiment

Informatie over dit soort


SoortFramboosStandplaatsZon/halfschaduwBloeitijdMei/JuniPluktijdJuli/oktoberSnoeitijdDecember/MaartHoogte2m