cranberry

Cranberry

Vaccinium macrocarpon Cranberry

Cranberry
De Cranberry is zeer smaakvol en bovendien gezond. De Cranberry is een puur wilde vrucht en cultuurtechnische maatregelen zoals bemesten, bevloeien en verzanden zijn niet toegestaan. De bes behoudt hierdoor haar natuurlijke karakter. Bij rijpheid hebben zij een donkerrode tot blauwachtige kleur. De cranberry kan op veel manieren worden gebruikt, zowel voor vleesgerechten als voor zoete gerechten (toetjes en taarten). De cranberry heeft een geneeskrachtige werking op maag, darmen en nieren. Cranberry’s kunnen ook gebruikt worden om moes, jam en sap van te maken.
De Cranberry wordt in de volksmond ook wel Lepeltjesheide genoemd. Ook wel bekend onder de naam: ‘Grote veenbes’. De Cranberry bloeit van juni tot augustus. De blauwrode Cranberry vruchten kunt u vrij laat plukken, namelijk van september tot november. Daarmee is dit een erg leuke toevoeging tot elke (moes)tuin!

Bestuiving
Zelfbestuivend

Snoeien
Regelmatig vormsnoei toepassen.

Bemesting
De Cranberry heeft voorkeur voor een zure grond, zoals heide en veen. Het zure gehalte in de grond kunt u bereiken door turf toe te voegen aan de grond. De plant is een echte kruiper en is daarmee ook erg geschikt als bodembedekker.

Terug naar assortiment

Informatie over dit soort


SoortBosbesRasCranberryStandplaatsZon/halfschaduwBloeitijdMeiPluktijdSeptember/oktoberSnoeitijdDecember/MaartHoogte0,3m