Appelbes

Appelbes

Voor velen nog een onbekend fruitsoort. Deze bessenstruik bloeit in mei met grote witte schermbloemen. In de zomer groeien deze bloemen uit tot eetbare zwarte bessen. Door de bloeit trekt de appelbes veel bestuivende insecten aan zoals (honing)bijen en vlinders. Dit is ook weer goed voor de bestuiving van andere (fruit)bomen en planten.

Bewaren
De appelbes kan je het beste in de koelkast bewaren. Uitgespreid op een bord. Zorg dat de besjes niet te vochtig worden.

Schoonmaken
Was de appelbessen onder de kraan en laat ze uitlekken in een vergiet. Verwijder daarna pas de steeltjes. Maak de appelbessen pas schoon vlak voor consumptie, zo blijven ze lekker vers.

Consumptie
De appelbes wordt vaak gebruikt om jam en gelei te maken, dit vaak in combinatie met ander fruit. Ook kun je van de appelbes goede sterke drank of sap maken, dit door de donkere kleur en zuur/zoete smaak. Ook kan het sap van de appelbessen goed worden gebruikt voor marinade voor wild vlees. Van appelbessen kan je ook lekkere rozijnen drogen. De appelbessen hebben van zichzelf een wat zuurdere smaak, vergelijkbaar met het aroma van de zwarte bes.

Voedingswaarde
De kleine besjes zitten boordevol vitamines en goede stoffen. De appelbes bevat zelfs anti-kankerverwekkende stoffen. Ook bevat de appelbes vitamine C, vitamine K, vitamine B12, vitamine D en mineralen zoals ijzer en jodium. Van de appelbes kan je dus zeer gezond snoepen!

Andere soorten bekijken


Appelbes

Aronia melanocarpa Appelbes Appelbes Appelbessen zijn…

Bekijk dit ras

Viking

Aronia melanocarpa Viking Appelbes Appelbessen zijn…

Bekijk dit ras

Appelbes
Appelbes

Aronia melanocarpa Appelbes Appelbes…

Bekijk dit ras

Viking
Viking

Aronia melanocarpa Viking Appelbes Appelbessen…

Bekijk dit ras

Terug naar assortiment