Elstar

Elstar

Malus domestica Elstar

Rode herfstappel
Elstar is een heerlijke zoete rode herfstappel met een uitstekende smaak en een licht aroma.

Bestuiving
Zelfbestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met o.a. Cox’s Orange, Delcorf, Golden Delicious, James Grieve, Pinova, Santana of Topaz meer succes.

Snoeien
In de winter of rond 1 juli. Elstar is een flinke groeier dus snoei flink. Veel verticale loten wegnemen. Indien de boom geen leivorm is: buig vruchtdragende takken horizontaal, want dan geven ze makkelijker vrucht. Knip jonge scheuten weg om vorming van fruitknoppen te stimuleren.

Bemesting
In de herfst een rijke gift van een organische meststof die rijk is aan kalium en arm aan stikstof. Bij rijke vruchtdracht in de zomer nog een keer. Voeg matig kalk toe voor zoetere vrucht.

Tip: Lekker om zo te eten of om een heerlijke taart van te bakken.

Extra info: Plant de boom op een zonnige plek, half schaduw mag. Een appelboom is geschikt voor zowel een grote als een kleine tuin. De appelboom past zich aan de grondsoort aan. Plant eerst een boompaal, daarna de boom. De boompaal zet je aan de windzijde. Een appelboom heeft in juni een natuurlijke rui. Als takken daarna nog doorhangen, haal er dan om takbreuk te voorkomen zelf nog wat appeltjes af.

Terug naar assortiment

Informatie over dit soort


SoortAppelRasElstarStandplaatsZon/halfschaduwBloeitijdApril/MeiPluktijdSeptemberSnoeitijdDecember/maartHoogteLaagstam: 2,5m Patio fruit: 1m Halfstam: 3m Hoogstam: 3,5/4m 12-jarig: 5m

 
Linkedin White Logo Facebook cirkelvormige logo | Gratis Iconen Instagram Logo - Free social icons Je kunt ons ook vinden op Social Media