
- Home
- Assortiment
- Appel
Appel
Bewaren
Hoe lang je appels kunt bewaren is afhankelijk van het ras en de rijpheid van de appel. De houdbaarheid kan variëren van twee dagen tot vier weken. Zomerrassen rijpen snel. De beste bewaarplaats is koel, donker en niet te droog, liefst niet in de koelkast. Appels die op een fruitschaal in de huiskamer liggen, worden door de hoge temperatuur en de lage luchtvochtigheid snel overrijp. Bovendien produceren appels veel ethyleen gas, wat tot gevolg heeft dat het andere fruit op de fruitschaal sneller doorrijpt.
Een appel kweek je gemakkelijk zelf uit je eigen tuin. Door de diverse soorten en maten kun je altijd wel een boom vinden die bij je past.
Schoonmaken
Eet een appel gewassen, geschild, in zijn geheel of in partjes. Voor een kind is het prettig als het klokhuis er met een appelboor wordt uitgehaald. Appels verkleuren na het schillen snel bruin. Door het toevoegen van een beetje citroen- of limoensap (bijvoorbeeld in fruitsalades) is dit te voorkomen.
Consumptie
Een appeltje eet je niet alleen uit de hand. Er zijn oneindig veel recepten waarin de appel de hoofdrol speelt. Bekende recepten zijn appeltaart, appelmoes en appelflappen. Ook leent de zoetzure smaak van de appel zich ook voor een goede toevoeging aan de kaasplank. Lekker met bijvoorbeeld een stukje brie. Daarnaast is de appel ook een goede basis voor een lekkere zelfgemaakte smoothie. Door de diverse rassen is er altijd wel een ras die je lekker vindt!
Voedingswaarde
Appels zijn lekker en gezond. Ze staan zelfs in de schijf van vijf. Ze bevatten niet zo veel vitamine C, maar wel veel kalium en voedingsvezels. Verder zijn ze rijk aan mineralen, kalk en ijzer. De calorie-arme appel komt in elk afslankdieet voor. Tevens zegt men dat appels cholesterol verlagend zijn.
Appels zijn goed voor de vochtbalans en bloeddruk.