Amandel Robijn

Amandel

Amandelboom/Prunus dulcis

De amandel is veelal bekend om zijn uitbundige roze bloei in het voorjaar. De nectar trekt veel insecten aan die voor de bestuiving zorgen. Een amandelboom is relatief groot en groeit het beste op een beschutte plaats in de volle zon. De Prunus dulcis is een zoete variant van de amandel, welke beter voor consumptie geschikt is dan zijn bittere “broertje” de Amara.

Amandelbomen kun je ook aanschaffen als een dwergboom. Deze boompjes zijn makkelijk compact te houden door middel van snoei en dragen ook echte amandelen.
Bij de amandel eten we eigenlijk niet het vruchtvlees, maar een deel van de pit. Een amandel is dus officieel geen noot, maar behoort tot de groep fruit. Je kunt de amandelen kraken met een notenkraker. Na het “kraken” en pellen kan de amandel zo worden gegeten, maar de amandel heeft ook toepassing in veel gerechten. Vooral de amandelspijs is erg bekend. Je kunt amandelen ook goed roosteren. De laatste jaren zijn amandelpasta of amandelmeel erg in opmars, vanwege de milde smaak en gezondheidsvoordelen. Van amandelmeel maak je bijvoorbeeld heerlijk zelf macarons.

Amandelen behoren tot één van de populairste en gezondste ‘noten’. Ze bevatten namelijk veel eiwitten, mineralen en vitamine E. Vitamine E zorgt voor de bescherming van organen, cellen, bloedvaten en de ogen. Daarnaast bevatten amandelen veel gezonde vetten, na het eten van een paar handjes vol amandelen zul je al snel vol zitten. Een leuk weetje is dat amandelen wel weer weinig calorieën bevatten. Amandelen zijn dus een goede, gezonde aanvulling op je dieet.

Andere soorten bekijken


Robijn

Prunus dulcis Robijn Amandel De Robijn is een…

Bekijk dit ras

Dwergamandel

Prunus dulcis Dwergamandel Dwergamandel Dit leuke kleine…

Bekijk dit ras

Amandel Robijn
Robijn

Prunus dulcis Robijn Amandel De Robijn is een…

Bekijk dit ras

Dwergamandel
Dwergamandel

Prunus dulcis Dwergamandel Dwergamandel Dit…

Bekijk dit ras

Terug naar assortiment