Nieuws

De Grote Tuinverbouwing

Afgelopen weken zijn onze producten te zien geweest op SBS6 bij “de Grote Tuinverbouwing”.

De eerstvolgende aflevering is te zien op 13 maart. Diverse planten uit ons assortiment krijgen een mooi plekje. De uitzending begint op zaterdag om 17:00 uur, de herhaling is te kijken op de eerstvolgende zondagochtend om 09:35 uur. Hieronder zijn al de fragmenten te zien van afgelopen tijd.

Aflevering 31 oktober – Familieboom Peer

In de aflevering van 31 oktober was onze mooie Familieboom Peer weer te zien. Bekijk hieronder een fragment uit de video.

Aflevering 24 oktober – Wonder Tree

Op 24 oktober is weer een mooi product van ons te zien. Dit keer gaat het over de Wonder Tree. Rob legt uit wat deze boom zo speciaal maakt.

Aflevering 10 oktober – Duofruit en Familieboom Peer

In de aflevering van 10 oktober zijn er weer mooie fruitbomen van ons te zien. Waaronder twee verschillende duo fruitbomen en de Familieboom peer.

Aflevering 3 oktober Kweepeer, Duo-Kers, Quatro Framboos en Boskoop Glorie

De aflevering van 3 oktober gaat over onze Kweepeer, Duo-Kers, Quatro-Frambos en Boskoop Glorie. Kortom, een tal van prachtige producten! Rob geeft weer tips en tricks over deze musthaves voor uw tuin!

Aflevering 26 september druif en braam (Heike en Thornless Evergreen)

De aflevering van 26 september gaat over onze druif en braam.
De druif heeft de naam Heike, Rob legt uit hoe je de druif het best plant en over de snoeitechnieken die je toe kunt passen. Ook is onze Thornless Evergreen te zien, er worden grote voordelen over deze braam genoemd. Bekijk de aflevering hieronder.

Aflevering 12 september Oude peer

In de aflevering van 12 september staat onze oude perenboom centraal. In deze aflevering legt Rob uit hoe je de perenboom snoeit en verzorgt. Bekijk hieronder de aflevering.


Cijferbomen Appel en Peer

Nieuw in het assortiment van Fruithof zijn deze unieke cijferbomen. Leuk om te gebruiken als huisnummer of om cadeau te geven voor een bijzondere verjaardag of jubileum. De cijfers 0 t/m 9 zijn verkrijgbaar als appelboom of perenboom en hebben een hoogte van ca. 130 cm.

Fruithof Cijferbomen

Grijze potten

Zoals u misschien al opgemerkt heeft zit er vanaf heden een grijze pot rond al onze producten. De grijze pot is meer dan alleen een kleur. Hij is namelijk gemaakt met 100% gerecycled huishoudelijk plastic afval. Als de consument de lege potten weer inlevert bij het plastic afval van de gemeente is de cirkel weer rond.

Om dit voor de consument nog extra in de spotlights te zetten hebben wij een groot deel van ons assortiment voorzien van een sticker op de pot, waar op staat: “Gemaakt van gerecycled materiaal”. Zo is het voor de consument ook duidelijk dat zij een duurzaam product in handen hebben.

Een leuke video over onze grijze potten vindt u hier:


Wonder Tree & City Gardening

Met trots introduceren wij onze nieuwe productlijn: Wonder Tree en City Gardening!

Zoals u wellicht al opgemerkt heeft is een groot deel van onze etiketten veranderd. Ook komen er nieuwe producten bij. Eén van de nieuwe productlijnen is Wonder Tree. De Wonder Tree lijn bevat enkel de beste soorten in een nieuw jasje, de Wonder Tree’s hebben namelijk een traaggroeiende onderstam waardoor de bomen eerder vruchtdracht krijgen en makkelijk in verzorging zijn. Zo wordt de keuze voor de consument in tuincentra gemakkelijker gemaakt, met een product uit de Wonder Tree lijn zit de consument eigenlijk altijd wel goed!

De Wonder Tree is niet de enige nieuwe lijn binnen ons assortiment. Ook introduceren wij City Gardening. Ons doel van deze lijn is om de consument erop te attenderen dat deze producten ook zeer zeker op balkon of terras een goede keuze zijn. Al deze producten kunnen zowel in de volle grond als in een pot. Vruchten plukken van je eigen balkon is dus echt mogelijk!

In combinatie met de nieuwe samengestelde modules zijn deze twee nieuwe productlijnen echte eyecatchers die zichzelf weten te verkopen.


Erkend Leerbedrijf

Sinds 1 oktober 2019 is de Fruithof een Erkend Leerbedrijf. Dat houdt in dat Fruithof nu ook stages en werkplekken aanbiedt voor leerlingen binnen ‘groene’ en logistieke opleidingen.


Bedrijfsfilm Fruithof

Meer zien van onze kwekerij? Bekijk dan deze mooie bedrijfsfilm!


Fruithof Biologisch

Nieuw: Biologisch geteelde fruitplanten

Bij het kweken van biologische planten wordt uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke meststoffen en bestrijdingsmiddelen om de gewassen zo natuurlijk mogelijk te laten groeien. Er worden plantaardige en dierlijke materialen en middelen ingezet. Op die manier wordt er duurzaam omgegaan met alles wat leeft. De biologische fruitplanten zijn leverbaar vanaf voorjaar 2017. We starten met diverse soorten kleinfruit, later zal dit assortiment verder uitgebreid worden met appels, peren, pruimen en kersen.


Wim Kersten te zien in het TV-programma LifestyleXperience

Zondag 21 juni 2015 was Wim Kersten te zien in het TV-programma LifestyleXperience op RTL4. Het is een leuk en informatief item geworden over het kweken van fruit met mooie beelden van onze kwekerij.


Fruitboom is de Tuinplant van de maand augustusFruitboom tuinplant van de maand augustus

Het Bloemenbureau heeft de fruitboom uitgeroepen tot ‘Fruitplant van de Maand augustus’. Met name de appel-, peren- en pruimenbomen worden via diverse mediakanalen onder de aandacht van de consument gebracht vanwege de mooie bloesem in het voorjaar en de heerlijke vruchten vanaf (eind) augustus.

Deze promotiecampagne zal ongetwijfeld consumenten stimuleren tot aankoop van een fruitboom. Veel van onze appelbomen hangen op dit moment (augustus) vol met appeltjes en zijn dus een leuke aandachtstrekker op het tuincentrum. Zorg voor een mooie, verzorgde presentatie van de fruitbomen en voor voldoende keuze.


Nieuw in ons assortiment: Familieboom met vijf rassen aan één boom

Familieboom Fruithof

De Familieboom is uniek in Nederland en vanaf nu exclusief verkrijgbaar bij Fruithof:

  • VIJF verschillende rassen aan één boom
  • Goede bestuiving: de soorten bestuiven elkaar onderling
  • Lange pluktijd: de verschillende soorten zijn op een ander moment rijp
  • Lekkere vruchten vanaf jonge leeftijd
  • Blijft klein door regelmatige snoei

Fruithof wint TuinZaken Retail Award

Op donderdag 6 februari 2014 heeft Fruithof de TuinZaken Retail Award 2013 in ontvangst mogen nemen in de categorie beste leverancier ‘Groen buiten’. Het blad TuinZaken Magazine stelt deze onderscheiding jaarlijks beschikbaar voor het beste product of concept in diverse categorieën. De jury, bestaande uit diverse medewerkers van tuincentra in Nederland, was onder de indruk van onsmooie aansprekende etiket, goede uitstraling van ons volledige concept fruitbomen- en planten en de leuke promotionele activiteiten die wij organiseren op de tuincentra.


Fruithof MPS-A gecertificeerd

Fruithof MPS-ASinds oktober 2013 is Fruithof MPS-A gecertificeerd. MPS staat voor More Profitable Sustainability. Dit betekent dat wij onze fruitplanten en -bomen op een zeer duurzame en milieuvriendelijke manier telen. We voldoen aan diverse strenge milieueisen op het gebied van gewasbescherming, meststoffen, water- en energieverbruik. Het certificaat werkt met de kwalificaties A, B en C. Hoe groter de milieuprestatie, hoe hoger de kwalificatie. De ‘A-kwalificatie’ is de hoogst haalbare kwalificatie; wij zijn er dan ook bijzonder trots op dat wij deze kwalificatie hebben behaald.


Aanleg nieuwe velden

Fruithof breidt uit! Er wordt op dit moment hard gewerkt aan nieuwe velden zodat we nog meer planten kwijt kunnen. De aanleg van de velden gebeurt door middel van de nieuwste technieken. De velden worden voorzien van een zeer zuinig eb- & vloedsysteem waarbij geen water verloren gaat en waarmee we een optimale watervoorziening voor de planten creëren.