Nieuws

Cijferbomen Appel en Peer

Nieuw in het assortiment van Fruithof zijn deze unieke cijferbomen. Leuk om te gebruiken als huisnummer of om cadeau te geven voor een bijzondere verjaardag of jubileum. De cijfers 0 t/m 9 zijn verkrijgbaar als appelboom of perenboom en hebben een hoogte van ca. 130 cm.

Fruithof Cijferbomen

IPM 2020

Van dinsdag 28 januari t/m vrijdag 31 januari 2020 vindt u ons op IPM in Essen!
IPM 2020 Fruithof

Plantarium 2019 & Najaarsbeurs Groen-Direkt

Van woensdag 21 augustus t/m vrijdag 23 augustus 2019 vindt de internationale vakbeurs Plantarium plaats in Boskoop. U vindt ons in stand nummer 217. U kunt uw bezoek aan Plantarium prima combineren met een bezoek aan de Najaarsbeurs van Groen-Direkt. Deze vindt ook plaats van woensdag 21 augustus t/m vrijdag 23 augustus. We zien u graag in augustus!

Plantarium 2018

Bedrijfsfilm Fruithof

Meer zien van onze kwekerij? Bekijk dan deze mooie bedrijfsfilm!

Fruithof Biologisch

Nieuw: Biologisch geteelde fruitplanten

Bij het kweken van biologische planten wordt uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke meststoffen en bestrijdingsmiddelen om de gewassen zo natuurlijk mogelijk te laten groeien. Er worden plantaardige en dierlijke materialen en middelen ingezet. Op die manier wordt er duurzaam omgegaan met alles wat leeft. De biologische fruitplanten zijn leverbaar vanaf voorjaar 2017. We starten met diverse soorten kleinfruit, later zal dit assortiment verder uitgebreid worden met appels, peren, pruimen en kersen.

Fruithof sluit zich aan bij Benefits of Nature

Benefits of Nature FruithofFruithof heeft zich als vijftigste bedrijf aangesloten bij Benefits of Nature (BON). Daarmee is Fruithof de eerste uit de boomkwekerijsector.

Met onze aansluiting horen we bij de ‘Founding Fathers’ van Benefits of Nature, omdat het de start van BON mogelijk maakt. Het BON Netwerk bestaat uit ‘Founding Fathers’ en ‘Proud Members’. De activiteiten van BON richten zich op het steeds verder verduurzamen van de groensector. Door de footprint (milieu impact) te berekenen van een bedrijf, wordt inzichtelijk gemaakt waar verbetering mogelijk is. Binnen het netwerk wordt vervolgens ook naar samenwerking gezocht om dit proces voor kwekers en handelaren te vereenvoudigen. Met de aansluiting bij BON laten we zien dat we verdergaande verduurzaming en samenwerking hierin onderschrijven.

Wim Kersten te zien in het TV-programma LifestyleXperience

Zondag 21 juni 2015 was Wim Kersten te zien in het TV-programma LifestyleXperience op RTL4. Het is een leuk en informatief item geworden over het kweken van fruit met mooie beelden van onze kwekerij.

Fruitboom is Tuinplant van de Maand augustus

Fruitboom tuinplant van de maand augustusHet Bloemenbureau heeft de Fruitboom uitgeroepen tot ‘Fruitplant van de Maand augustus’. Met name de appel-, peren- en pruimenbomen worden via diverse mediakanalen onder de aandacht van de consument gebracht vanwege de mooie bloesem in het voorjaar en de heerlijke vruchten vanaf (eind) augustus.

Deze promotiecampagne zal ongetwijfeld consumenten stimuleren tot aankoop van een fruitboom. Veel van onze appelbomen hangen op dit moment (augustus) vol met appeltjes en zijn dus een leuke aandachtstrekker op het tuincentrum. Zorg voor een mooie, verzorgde presentatie van de fruitbomen en voor voldoende keuze.

Nieuw in ons assortiment: Familieboom met vijf rassen aan één boom

Familieboom Fruithof

De Familieboom is uniek in Nederland en vanaf nu exclusief verkrijgbaar bij Fruithof:

  • VIJF verschillende rassen aan één boom
  • Goede bestuiving: de soorten bestuiven elkaar onderling
  • Lange pluktijd: de verschillende soorten zijn op een ander moment rijp
  • Lekkere vruchten vanaf jonge leeftijd
  • Blijft klein door regelmatige snoei

Fruithof wint TuinZaken Retail Award

Op donderdag 6 februari 2014 heeft Fruithof de TuinZaken Retail Award 2013 in ontvangst mogen nemen in de categorie beste leverancier ‘Groen buiten’. Het blad TuinZaken Magazine stelt deze onderscheiding jaarlijks beschikbaar voor het beste product of concept in diverse categorieën. De jury, bestaande uit diverse medewerkers van tuincentra in Nederland, was onder de indruk van onsmooie aansprekende etiket, goede uitstraling van ons volledige concept fruitbomen- en planten en de leuke promotionele activiteiten die wij organiseren op de tuincentra.

Fruithof MPS-A gecertificeerd

Fruithof MPS-ASinds oktober 2013 is Fruithof MPS-A gecertificeerd. MPS staat voor More Profitable Sustainability. Dit betekent dat wij onze fruitplanten en -bomen op een zeer duurzame en milieuvriendelijke manier telen. We voldoen aan diverse strenge milieueisen op het gebied van gewasbescherming, meststoffen, water- en energieverbruik. Het certificaat werkt met de kwalificaties A, B en C. Hoe groter de milieuprestatie, hoe hoger de kwalificatie. De ‘A-kwalificatie’ is de hoogst haalbare kwalificatie; wij zijn er dan ook bijzonder trots op dat wij deze kwalificatie hebben behaald.

Aanleg nieuwe velden

Fruithof breidt uit! Er wordt op dit moment hard gewerkt aan nieuwe velden zodat we nog meer planten kwijt kunnen. De aanleg van de velden gebeurt door middel van de nieuwste technieken. De velden worden voorzien van een zeer zuinig eb- & vloedsysteem waarbij geen water verloren gaat en waarmee we een optimale watervoorziening voor de planten creëren.