Nieuws

Om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws raden wij u aan om onze social media kanalen te volgen. Zie hieronder een greep uit de nieuwste berichten.


Vrachtwagen

Om Fruithof nog beter aan de buitenwereld te tonen wordt er een trailer van Traveo beplakt tot een rijdend Fruithof reclamebord. Bekijk de foto's voor een impressie.


How it's Done

Zaterdag 22 mei waren we te zien bij 'How it's done' op RTLZ. Kijk hieronder de video.


 

De Grote Tuinverbouwing

Fruithof is regelmatig te zien bij 'de Grote Tuinverbouwing' op SBS6. Klik hier om een impressie te krijgen van de afleveringen.


 

Grijze potten

Zoals u misschien al opgemerkt heeft zit er vanaf heden een grijze pot rond al onze producten. De grijze pot is meer dan alleen een kleur. Hij is namelijk gemaakt met 100% gerecycled huishoudelijk plastic afval. Als de consument de lege potten weer inlevert bij het plastic afval van de gemeente is de cirkel weer rond.

Om dit voor de consument nog extra in de spotlights te zetten hebben wij een groot deel van ons assortiment voorzien van een sticker op de pot, waar op staat: "Gemaakt van gerecycled materiaal". Zo is het voor de consument ook duidelijk dat zij een duurzaam product in handen hebben.

Een leuke video over onze grijze potten vindt u hier:


 

Wonder Tree & City Gardening

Met trots introduceren wij onze nieuwe productlijn: Wonder Tree en City Gardening!

Zoals u wellicht al opgemerkt heeft is een groot deel van onze etiketten veranderd. Ook komen er nieuwe producten bij. Eén van de nieuwe productlijnen is Wonder Tree. De Wonder Tree lijn bevat enkel de beste soorten in een nieuw jasje, de Wonder Tree’s hebben namelijk een traaggroeiende onderstam waardoor de bomen eerder vruchtdracht krijgen en makkelijk in verzorging zijn. Zo wordt de keuze voor de consument in tuincentra gemakkelijker gemaakt, met een product uit de Wonder Tree lijn zit de consument eigenlijk altijd wel goed!
Meer informatie over de Wonder Tree >>

De Wonder Tree is niet de enige nieuwe lijn binnen ons assortiment. Ook introduceren wij City Gardening. Ons doel van deze lijn is om de consument erop te attenderen dat deze producten ook zeer zeker op balkon of terras een goede keuze zijn. Al deze producten kunnen zowel in de volle grond als in een pot. Vruchten plukken van je eigen balkon is dus echt mogelijk!

In combinatie met de nieuwe samengestelde modules zijn deze twee nieuwe productlijnen echte eyecatchers die zichzelf weten te verkopen.


 

Erkend Leerbedrijf

Sinds 1 oktober 2019 is de Fruithof een Erkend Leerbedrijf. Dat houdt in dat Fruithof nu ook stages en werkplekken aanbiedt voor leerlingen binnen 'groene' en logistieke opleidingen.


 

Bedrijfsfilm Fruithof

Meer zien van onze kwekerij? Bekijk dan deze mooie bedrijfsfilm!


 

Wim Kersten te zien in het TV-programma LifestyleXperience

Zondag 21 juni 2015 was Wim Kersten te zien in het TV-programma LifestyleXperience op RTL4. Het is een leuk en informatief item geworden over het kweken van fruit met mooie beelden van onze kwekerij.


 

Fruitboom is de Tuinplant van de maand augustusFruitboom tuinplant van de maand augustus

Het Bloemenbureau heeft de fruitboom uitgeroepen tot 'Fruitplant van de Maand augustus'. Met name de appel-, peren- en pruimenbomen worden via diverse mediakanalen onder de aandacht van de consument gebracht vanwege de mooie bloesem in het voorjaar en de heerlijke vruchten vanaf (eind) augustus.

Deze promotiecampagne zal ongetwijfeld consumenten stimuleren tot aankoop van een fruitboom. Veel van onze appelbomen hangen op dit moment (augustus) vol met appeltjes en zijn dus een leuke aandachtstrekker op het tuincentrum. Zorg voor een mooie, verzorgde presentatie van de fruitbomen en voor voldoende keuze.


 

Fruithof wint TuinZaken Retail Award

Op donderdag 6 februari 2014 heeft Fruithof de TuinZaken Retail Award 2013 in ontvangst mogen nemen in de categorie beste leverancier 'Groen buiten'. Het blad TuinZaken Magazine stelt deze onderscheiding jaarlijks beschikbaar voor het beste product of concept in diverse categorieën. De jury, bestaande uit diverse medewerkers van tuincentra in Nederland, was onder de indruk van onsmooie aansprekende etiket, goede uitstraling van ons volledige concept fruitbomen- en planten en de leuke promotionele activiteiten die wij organiseren op de tuincentra.


 

Fruithof MPS-A gecertificeerd

Fruithof MPS-ASinds oktober 2013 is Fruithof MPS-A gecertificeerd. MPS staat voor More Profitable Sustainability. Dit betekent dat wij onze fruitplanten en -bomen op een zeer duurzame en milieuvriendelijke manier telen. We voldoen aan diverse strenge milieueisen op het gebied van gewasbescherming, meststoffen, water- en energieverbruik. Het certificaat werkt met de kwalificaties A, B en C. Hoe groter de milieuprestatie, hoe hoger de kwalificatie. De 'A-kwalificatie' is de hoogst haalbare kwalificatie; wij zijn er dan ook bijzonder trots op dat wij deze kwalificatie hebben behaald.


 

Aanleg nieuwe velden

Fruithof breidt uit! Er wordt op dit moment hard gewerkt aan nieuwe velden zodat we nog meer planten kwijt kunnen. De aanleg van de velden gebeurt door middel van de nieuwste technieken. De velden worden voorzien van een zeer zuinig eb- & vloedsysteem waarbij geen water verloren gaat en waarmee we een optimale watervoorziening voor de planten creëren.