Wonder Tree: compacte fruitboom met plukgarantie

Wonder Tree Fruithof

De Wonder Tree is een innovatieve boom waarmee kwekerij Fruithof een grote stap zet richting een super compacte fruitboom. Al op jonge leeftijd geven de bomen gegarandeerd lekkere én super gezonde vruchten. Het grote voordeel van een compacte boom is dat deze nu voor een veel groter publiek beschikbaar wordt. Een grote tuin is echt niet meer nodig, deze Wonder Tree past ook in iedere kleinere tuin en kan zelfs in een grote pot op balkon of terras.

Innovatieve kweekmethode

Het innovatieve aan de Wonder Tree is de manier van enten in combinatie met de speciale traag groeiende onderstammen. In tegenstelling tot reguliere fruitbomen heeft de Wonder Tree een langere onderstam van zo’n 60 cm tot aan de ent. Hierdoor wordt de sapstroom dusdanig geremd dat de boom bijna niet groeit en al zijn energie kan steken in het vormen van bloemknoppen en het geven van heel veel en lekker fruit. Bijkomend voordeel van zo’n lange onderstam met hoge ent, is dat er een boom ontstaat met een stam die rechter is dan bij andere fruitbomen. Dit wordt door consumenten vaak visueel aantrekkelijker gevonden.

Gemaksboom

De Wonder Tree heeft weinig onderhoud nodig en is daardoor een echte ‘gemaksboom’. Door in het voorjaar meerdere keren met duim en wijsvinger de topjes van de nieuw gegroeide scheuten uit de boom te knijpen, blijft de boom eenvoudig in model en is snoeien bijna niet nodig. De bomen zijn vorstbestendig en in hoge mate ziekteresistent. Iedere consument kan op deze manier genieten van fruit uit eigen tuin.

Allerbeste fruitrassen

Het Wonder Tree assortiment bestaat uit een selectie van alleen de allerbeste appel-, peren-, pruimen- en kersenrassen. Op basis van groei en vruchtdracht bepaalt Fruithof jaarlijks samen met een testpanel van 7 pomologen welke zelfbestuivende rassen het meest geschikt zijn voor in de particuliere tuin. Hiermee wordt een stukje ‘keuzestress’ weggehaald bij de consument. Uit ervaring weet Fruithof intussen dat veel consumenten alleen maar op zoek zijn naar ‘de lekkerste rode appel’, of ‘de beste blauwe pruim’. Met een Wonder Tree weet de consument zeker dat hij altijd een van de allerbeste rassen koopt waarmee hij eenvoudig zelf lekkere vruchten kan kweken.

Exclusieve verkoopmodules

Voor tuincentra zijn er drie exclusieve verkoopmodules voor de Wonder Tree ontwikkeld. Hiermee wordt voor elk formaat winkel een mooie en passende oplossing geboden die zorgt voor veel gemak op de werkvloer. Door de bijzondere vormgeving en unieke uitstraling trekken de verkoopmodules gegarandeerd de aandacht, waardoor de omloopsnelheid van de fruitbomen zeker omhoog gaat.

Voor verkooppunten van de Wonder Tree verwijzen we u graag naar onze consumentenwebsite.